La decisió d’exportar revestiments de sòls a França

L’empresa ECORESINAS SLNE es dedica a la fabricació de resines i micro-ciments per a revestiments de sòls i parets, considerats com a materials per a la construcció. Ecoresinas decideix d’exportar revestiments de sòls a França per tal de crèixer i de diversificar el seu risc comercial.

L’empresa té 4 tipus de productes i un producte estrella. Hi ha dos 2 productes de revestiment de sòls autonivelladors que són el level color i el TRP, un altre revestiment de sòls Epoxy que es diu Stone Color i un últim producte que és el Micro-ciment poliuretà.

El producte estrella es diu Microquartz i és una combinació entre el revestiment de sòl Epoxy i poliuretà que permete d’obtenir acabats de sòls naturals, resistents, i de fàcil aplicació.

EcoResinas té suports de màrqueting ben adequats : web responsive, Youtube, identitat gràfica ben definida, xarxes socials i professionals (Facebook, linkedin), i catàleg en línia. L’empresa vol exportar revestiments de sòls a França perquè és un mercat amb molt bona acollida per la innovació en aquests tipus de resines.

Perseguia donar un impuls al seu departament d’exportació i entrar al mercat francès, cercant distribuïdores i agents comercials dins del sector de la construcció.

 

El projecte

La dificultat del projecte rau en que hi ha un producte molt similar sovint utilitzat a França: el beton ciré, i és de menors pretacions. Fa molts anys que utilitzen, el Beton Ciré i coneixen molt bé el tipus de producte, què és i quins són els punts negatius i positius. Aquest producte és bastant utilitzat per obtenir un acabat natural, que és exactament l’objectiu de les solucions proposades per l’empresa Ecoresinas.

El beton ciré està implantat en França des de fa molts anys, té molts proveïdores, empreses del sector que ha desenvolupat xarxes molt implantades gràcies al temps que porten.

A més a França hi ha una cosa diferent d’Espanya és que molts productes venuts als grans distribuïdors són productes que han de ser referenciats, és una part molt important del procés per a entrar i implantar el producte a llarg termini dins el mercat francès.

 

Els agents comercials de la construcció

Existeixen molts agents comercials multicartera dins el sector , gràcies a la qual cosa podem crear una rica base de dades.

Tots mostren molt d’interès en conèixer més en profunditat els productes d’Ecoresinas i la qualitat dels seus revestiments. Ecoresinas és una empresa d’estructura molt reduïda i per tant ha de decidir acotar el nombre d’agents comercials que pot gestionar.

És per aquest motiu que Ecoresonas finalment escull 3 dels tots els agents de revestiments presentats  per a cobrir la major part de França. Li desitgem tot l’èxit possible per la seva nova aventura d’exportar revestiments de sol a França.

 

Altres casos d’èxit:

Cas d’ èxit: Motores Campeón i el sector de la jardineria a França

Cas d’èxit: l’exportació de fixacions Lusan

Cas d’èxit: La internacionalització de GMS Sistemas

Cas d’èxit: Singular exporta els seus destil·lats gràcies a la seva presència a Alimentaria 2018

Cas d’èxit: La Cuina de la Iaia exporta les seves croquetes gourmet