El 13 de setembre de 2016 la consultoria Barcelona Export du a terme, a la seu del Consell Comarcal del Maresme, una formació sobre l’exportació agrupada, amb la finalitat de dinamitzar el desenvolupament internacional de les empreses de la zona.

El nostre teixit productiu està format per multitud de petites i mitjanes empreses. Aquest dibuix de les nostres empreses és molt positiu en relació al seu grau de reactivitat i flexibilitat però negatiu en quant a muscle financer es refereix. Cal aportar doncs, solucions que abarateixin els costos de la seva internacionalització. I fer-ho en grup pot ser molt bona alternativa.

 

Quins temes s’aborden en aquesta formació?

Aquesta fàcil introducció a l’exportació detalla els passos i processos més importants a seguir per exportar productes i/o serveis cap a altres països. A més, s’explicarà el funcionament de l’exportació agrupada, una de les formes més econòmiques d’exportar a nous mercats. La formació abordarà la descripció d’un grup exportador i les seves característiques, els avantatges de formar-ne part d’un, com aprofitar les sinergies, quins són els requisits mínims per poder formar un, com buscar i triar els socis exportadors.

 

A qui va dirigida?

Aquesta formació està dirigida a les empreses i emprenedors amb voluntat d’exportar.

 

Duració de la formació

Es tracta d’un curs presencial, d’una durada de 3 hores, que donarà començament a les 9h30 i finalitzarà a les 12h30.

 

Quina entitat subvenciona aquesta formació?

Curs subvencionat per la Diputació de Barcelona i que forma part del Recull d’activitats de suport al teixit empresarial 2016.