Exportar en solitari és sempre un dur repte. I si la nostra gamma és reduïda, no sempre aconseguim l’atenció dels interlocutors que per a nosaltres són els més interessants: els responsables de les centrals de compra més importants o els responsables de compres dels majors grups químics de França. Gràcies al grup exportador del sector químic aconseguim augmentar la receptivitat.

 

Però, qui ho compon?

El nostre grup exportador del sector químic està format per les següents empreses:

– Seven Seas S.L.: fabricant de bombes de procés químic d’accionament magnètic, homogenitzadors, mescladors, micronitzadors. Orientat a la indústria química, farmacèutica, cosmètica i alimentària.

– Olmos Maquinària: fabricant de línies completes d’envasat de productes líquids (no carbònics) en envasos rígids. Orientat a la indústria química, petroquímica i alimentació.

– Esteryfil: fabricant de tot tipus de filtres per a líquids. Orientat a la indústria química, petroquímica, farmacèutica, cosmètica, perfumeria i alimentació

– Gms Sistemas: fabricant de solucions d’envasat tals com robots intel·ligents para en envasat de peces delicades i petites així com posicionadores. Orientat a la indústria química farmacèutica, cosmètica, perfumeria i alimentació.

 

I quins són els seus avantatges?

Aquest grup exportador del sector químic ofereix, en moltes ocasions, diferent tipus d’equipament que s’utilitza en la mateixa planta productiva i per a un mateix procés de producció, actuant entre ells com a productes complementaris.

Gràcies al grup aconseguim reforçar l’oferta de productes que presentem als nostres interlocutors.

Aconseguim reduir els costos de prospecció internacional, que són compartits per les 4 empreses.

A més, intercanviem experiències entre els diferents participants.

I finalment, permet les participacions agrupadas en fires capdavanteres del sector.

 

Quin és la dinàmica de treball?

El grup exportador s’engega amb una reunió grupal que permet que les diferents empreses que participen es puguin conèixer i establir les seves pròpies sinergies.

De fet, una vegada per trimestre es mantenen reunions grupales de seguiment.

Tot grup exportador compta amb un gerent de grup que és qui lidera les accions del grup i qui realitza les prospeccions al mercat objectiu.

El gerent manté comunicació constant via telèfon i mail amb cadascun dels components del grup. És l’encarregat de les prospeccions i qui intercanvia les ofertes, pressupostos i comandes amb els participants.

Un grup exportador prospecta el mateix mercat durant 12 mesos, abordant diversos canals de vendes com poden ser: agents comercials i/o distribuïdors i clients finals.

 

Quin és el rol del gerent del grup?

El gerent del grup no només lidera el grup i realitza les prospeccions sinó que és l’encarregat de vetllar pel bon ambient entre els participants i llimar les tensions que poguessin sorgir. A més lidera les reunions i aporta les informacions que va arribant des del mercat objectiu.

És l’element integrador i que dóna dinamisme al grup. Aporta els seus coneixements i solucions a les demandes que van sorgint així com el domini de l’idioma de destinació.

 

 

Per a més informacions relatives als grups exportadors llegeixi aquí:

Gestió de grups exportadors

Grup exportador de subcontractació industrial a França

A Barcelona Export som experts en la gestió de grups exportadors

 La visita a Sial Paris: gran èxit del grup exportador del Maresme