Mèxic és la primera economia d’Hispanoamèrica, compte amb una posició geo-estratègica interessantíssima que ho converteix en porta d’entrada a dues zones econòmiques de gran nivell com són: USA i Canadà (TLCAN), i els països de parla hispana. És un país centro-americà, de parla hispana, de gran mida i amb una població de 127 milions d’habitants. La seva capital, Ciutat de Mèxic és una megàpoli de 20 milions d’habitants, seguida de Guadalajara i Monterrey amb prop de 5 milions d’habitants, o Puebla i Toluca amb 2 milions cadascuna. En aquests moments organitza una missió comercial d’Importadors de productes frescos a Mèxic.

 

Entitat organitzadora

ASERCA de manera coordinada amb la Conselleria Agropecuària de SAGARPA per a Europa, organitza la missió comercial d’Importadors de productes frescos a Mèxic.

 

Data de l’esdeveniment

La missió comercial d’Importadors de productes frescos a Mèxic tindrà lloc en les dates 8-15 d’abril 2018

 

Lloc de l’esdeveniment

La missió comercial d’Importadors de productes frescos a Mèxic tindrà lloc en els estats de Jalisco i Baja California.

 

Objectius del programa

Els objectius que es persegueixen per a ajudar els productors mexicans agroalimentaris són:

– Comercialitzar els seus productes obrint nous mercats
– Oferir uns instrument adhoc per a consolidar nous mercats internacionals
– Identificar noves oportunitats de negoci i  noves oportunitats de millora productiva
– Conèixer les innovacions tecnològiques del sector (maquinària, embalatges, presentacions)
– Reduir els costos de prospecció internacional

 

Perfil del visitant

Compradors d’Alemanya, Holanda, França, Espanya, Itàlia i Eslovàquia interessats en contactar amb empreses que puguin oferir els següents productes: alvocat, mànec, llimona, espàrrec, taronja, berries (maduixa, gerd, mora, nabiu) entre d’altres productes.

 

Perfil del participant

La missió comercial de compradors de productes frescos està dirigida a aquelles empreses mexicanes (persones físiques o jurídiques), productores, comercializadoras i/o distribuïdores, del sector fructícola, amb capacitat exportadora.

 

Dades aranzelàries de Mèxic

Des del Tractat de lliure comerç signat entre Mèxic i la Unió Europea (TLCUEM) l’any 2000, Mèxic pot exportar productes agroalimentaris gairebé sense cap aranzel.

 

Principals exportacions mexicanes del sector agroalimentari

Els principals productes mexicans exportats a Europa en el 2017 van ser: cervesa de malt, cafè, alvocat, tequila, mel, suc de taronja congelat, plàtan, gerd, mora, mora, etc.

 

Per a més informació cliqui aquí http://www.sagarpa.gob.mx/quienesomos/datosabiertos/aserca/Paginas/default.aspx