Vinisud entra en la quinzena edició: la propera edició de la fira de vins mediterranis tindrà lloc de l’11 al 13 de febrer de 2019 al Parc des Expositions de París Nord Villepinte. Per primera vegada, se celebrarà juntament amb la fira Vinovisioni, per tant, es combinaran dues grans fires franceses.

 

Vinisud – el món dels vins mediterranis

Classificat entre els 5 primers esdeveniments comercials per compradors, Vinisud reuneix nombrosos productors de vi mediterranis així com a compradors comercials de tot el continent: 1.500 expositors de països com Espanya, Itàlia, Portugal, Tunísia, el Marroc, Algèria, Grècia, Israel, Líban , Xipre, Malta, Turquia, Croàcia, Bòsnia i Hercegovina, Sèrbia, Bulgària, Eslovènia, Macedònia i França presenten els seus vins i els ofereixen per a la seva tast. Al voltant de 30.000 visitants professionals s’uneixen a la fira per aprofitar aquest esdeveniment B2B. A diferència dels últims anys, la propera edició de Vinisud no se celebrarà a Montpellier: al 2019, el Parc des Expositions de París Nord Villepinte obrirà les portes per rebre a visitants de tot el món. Vinisud seguirà celebrant-se en Montpeller en anys parells.

 

Vinovision – la fira internacional del vi de clima fresc

Els vins francesos de clima fresc es produeixen al Nord de França i inclouen no només vins negres, rosats i blancs, sinó també la majoria dels vins escumosos francesos, com el mundialment famós Champagne. La fira és el complement perfecte de Vinisud i té lloc a París en anys imparells.

 

França i la indústria del vi

Patrons de consum de vi: com a causa de l’augment del nombre de persones que només consumeixen vi de forma casual, així com el dels no consumidors, la quantitat general de consum de vi a França està disminuint. No obstant això, el vi segueix sent vist com la beguda alcohòlica més popular quan es basa en el valor de les vendes. A més, després de l’aigua de l’aixeta i l’aigua embotellada, el vi és la beguda que es troba amb més freqüència en una taula francesa.

No obstant això i no en va, França és coneguda pels seus vins: França no només és un dels majors productors de vi pel que fa als hectolitres, sinó que també es troba entre els tres primers països exportadors de vi (juntament amb Espanya i Itàlia) . Aquests tres països representen més de la meitat de les exportacions mundials de vi, tant en valor de vendes com en volum. Tot i que el volum de vendes de França podria ser menor que el dels seus veïns, el seu valor de vendes és notablement més alt, el que mostra el predomini dels vins premium a França.

 

La “Setmana del vi” francesa

Es diu que el mes de febrer és el període més favorable per comprar al calendari de vins. A més de Vinisud i Vinovision, a principis de febrer se celebraran les reunions de treball de WWM Global Business Meetings: Del 7 al 10 de febrer de 2019, tindran lloc a l’Hotel du collectionneur de 5 estrelles de París. Per tant, es dedicarà un període de 7 dies als vins gràcies als tres esdeveniments successius (WWM Global Business Meetings, Vinisud i Vinovision).

 

Barcelona Export – expert en l’exportació del vi

Barcelona Export ja compta amb una àmplia experiència en acompanyar a les empreses del sector vitivinícola en el seu procés d’internacionalització. Durant Vinisud 2018, hem donat suport al nostre client Bouquet d’Alella.  En el decurs de la fira i hem pogut establir més de 50 contactes de diversos països de tot el món. Així com també, en l’edició de 2019, serà un plaer ajudar els viticultors a promocionar el seu negoci a nivell internacional.

 

Si us plau, no dubti en posar-se en contacte amb nosaltres si creu necessitar els nostres serveis.

 

Altres link s d’interès:

El nostre servei d’acompanyament a fires internaccionals

L’exportació del sector decoració a França

El mercat dels productes ecològics a França

El mercat dels vins ecològics a França

Cas d’èxit: La internacionalització de les croquetes gourmet de la Cuina de la Iaia