La formació en exportació pot ser realment rellevant per a alguns llocs, departaments o empreses ja que permet al personal conèixer aspectes molt variats i molt útils del comerç exterior per evitar cometre certs errors comuns, guanyar confiança i definir una bona estratègia internacional.

1 Millora dels coneixements internacionals

Rebre una bona formació en exportació et permetrà ampliar els teus coneixements internacionals, de manera que començaràs a conèixer la situació dels mercats de tot el món i podràs realitzar els teus plans amb una major estratègia, millorar els teus resultats o plantejar una expansió.

 

2 Millora de la negociació

A més de les contingències mercantils o econòmiques és molt important per als negocis i les relacions humanes conèixer les claus de cada cultura i els aspectes a tenir en compte, alguna cosa que aprendràs amb la formació en exportació i que t’ajudarà a negociar de forma diferent en cada mercat.

 

3 Eficàcia en les teves eleccions

Per prendre bones decisions empresarials, econòmiques o laborals és important comptar amb una bona base de fons, i tenir una formació en exportació et donarà els coneixements suficients per triar un bon partner internacional i no equivocar-te, ja que determinarà l’èxit del negoci.

 

4 Processos de selecció reeixits

Si ets un cap d’equip, departament o empresa és possible que et toqui seleccionar personal en diverses ocasions, sobretot si es vol realitzar una expansió internacional; dins de la formació en exportació aprendràs a seleccionar els millors agents comercials, distribuïdors o clients finals en un mercat exterior.

5 Millors fonts i documents

Per executar un treball amb èxit és necessari conèixer els protocols, fonts d’informació i trucs de productivitat. Així que el treball i els temps milloraran quan t’hagis format en exportació ja que aprendràs quins són les fonts d’informació de cada mercat i quin és la documentació necessària per a l’exportació.

 

6 Millor coneixement de les opcions

En ocasions prenem decisions sobre la base de les possibilitats que creiem que existeixen, alguna cosa que en el treball pot ser poc productiu. Quan realitzes una formació en exportació comences a conèixer les modalitats d’exportació i les diferents formes d’enviament per prendre les eleccions més apropiades.

 

7 Trucs i coneixement real

Totes aquestes informacions estan molt bé, però és important rebre-les en el context d’una formació en exportació ja que serà la forma en la qual una sèrie de professionals et traslladaran tots els trucs i totes les formes reals d’aplicar el coneixement, alguna cosa molt difícil de manera autodidacta.

 

8 Millora de la productivitat

Gràcies als nous plantejaments, estratègies i la nova visió dels mercats internacionals i la seva logística tindràs la possibilitat de ser més productiu per a la teva empresa i usar mètodes més àgils que altres persones, que no estiguin formades en la matèria, necessitant menys temps d’adaptació als processos.

 

9 Millors presentacions d’empresa

Una de les habilitats importants que adquiriràs en la formació en exportació serà la capacitat de realitzar bones presentacions d’empresa per una correcta prospecció internacional i amb els coneixements necessaris per crear l’impacte desitjat en els teus receptors.

 

10 Millora de l’estratègia d’internacionalització

Gràcies a la formació en exportació sabràs dissenyar una bona estratègia d’internacionalització d’empresa i podràs començar a moure’t a un altre nivell, al que no podries haver accedit sense aquestes nocions; multitud de països estaran ara a la teva disposició.

 

 

Altres links d’interès:

Descobreixi el nostre servei de formació per a l’exportació 

Descobreixi les fonts d’informació per a la cerca d’agents comercials 

Descobreixi els aspectes a tenir en compte a l’hora de seleccionar un agent comercial

Consulti la nostra edició passada de formació a l’exportació agrupada pel Consell Comarcal del Maresme