La moda espanyola es troba en ple creixement des de l’any 2016, tenint com a principals aliats als països membres de la Unió Europea gràcies als quals es generaven vendes per un valor de 14.064 milions d’euros en el transcurs del propi 2016, i que continuen creixent successivament en els següents anys fins a aconseguir resultats que evidencien un èxit en el sector. 


Diversos anys de creixement de l’exportació de la moda espanyola


La sorpresa en l’exportació dins del sector de la moda espanyola arribava l’any 2016 amb les xifres esmentades anteriorment, però lluny de quedar-se en una pujada anecdòtica aquest fenomen es va consolidar els següents anys presentant en 2017 una alça del 7,4% en les exportacions del sector, aconseguint els 24.000 milions d’euros.


Segons les dades obtingudes per l’Institut Espanyol de Comerç Exterior (Icex), l’any 2016 es va registrar el major creixement en les exportacions de la moda espanyola superant l’anterior rècord generat en el 2013, i des d’aquest moment no ha decaigut generant xifres positives i alçant aquesta indústria com una de les més creixents al nostre país. Espanya es consolida com el tercer major exportador de moda europeu.


Només en l’última dècada, la indústria tèxtil espanyola s’ha disparat en diversos països europeus com Polònia, Croàcia o República Txeca aquest últim com a nouvingut a la Unió Europea ha vist com la moda espanyola conquistava el seu mercat i s’incrementava fins a duplicar o triplicar les seves vendes respecte a la dècada anterior, sent encara els majors mercats Itàlia, Portugal i el Regne Unit.

Grans i petites marques de la moda espanyola: el mateix resultat positiu

Encara que les grans marques de la moda espanyola ja ens tenen acostumats a triomfar a l’estranger i fins i tot a prestigiar la qualitat del tèxtil del país, no són actualment les úniques triomfadores en l’exportació del sector ja que firmes mitjanes i petites també troben el seu lloc, fins al punt d’obtenir grans inversions estrangeres.


De les 14 primeres marques de la moda espanyola, 10 d’elles ja pertanyien totalment o parcialment a inversors estrangers en l’any passat 2018 pel que existeix un gran interès en les possibilitats del sector tèxtil d’Espanya, i les indústries d’altres països posen l’ull cada vegada més en els possibles moviments en aquest camp, sent nous negocis o consagrats els susceptibles de tancar tractes a la Unió Europea.

Les enormes inversions de capital estranger en el sector de la moda espanyola

No es pot obviar que el boom de l’exportació de la moda espanyola també va de la mà de l’esmentat creixement dels inversors estrangers, i és que les societats financeres participen en multitud de companyies de tot el món i porten anys fixant-se en les quals se situen i es desenvolupen a Espanya, dipositant grans desemborsaments de capital en elles.

Que inversors grans estiguin interessats en la moda espanyola en general fa que puguin donar una empenta a marques una mica més petites, alçant el mercat de la moda espanyola en totes les gammes i millorant les possibilitats d’expansió, de negociació amb altres mercats i d’inclusió de noves tecnologies.


Altres links d’interès

La balança comercial d’Espanya: què comprem i què venem

La indústria del formatge a Espanya

 El mercat gastronòmic a França

Com afectarà el Brexit a Espanya?