França és un país amb un gran mercat gastronòmic i podria semblar que no necessita fer negocis fora de les seves fronteres en aquest sector. La veritat és que el nostre país té molt que oferir en aquest aspecte i cada vegada és major el potencial mercat de la gastronomia a França.

Grans consumidors d’embotits, amb petita producció

Aquest fantàstic país és conegut per la seva alta gastronomia i la seva exquisida rebosteria de fama internacional, i per això mateix els francesos són també grans aficionats al bon menjar i als productes de qualitat que puguin adquirir no solament entre les seves fronteres, sinó també fora d’elles, sent Itàlia i Espanya dos veïns privilegiats en aquest sentit.

Dins dels gustos del país gal es troba una gran afició pels embotits, entre els quals està per descomptat el pernil i tots els embotits amb cognom ibèric que són especialment ben vistos a les cuines franceses i de cara als consumidors finals, capaços de gastar quantitats gens menyspreables a canvi d’ una dosi d’embotit ibèric; un mercat que no cau i que cada vegada està més valorat.

Aquest sector és prou significatiu com perquè s’hagin creat competidors directes al propi mercat francès. La zona de producció d’embotits és la regió de Lió. També es consumeix el pernil de Baiona, molt popular i un dels més consumits en aquest país, i també altres marques com el pernil de Ardennes, el pernil de Auvergne o l’italià pernil de Parma, aquest últim de major qualitat.

El vi, un element del mercat gastronòmic, que uneix el mediterrani

L’univers de l’enologia és fonamental dins de la gastronomia a nivell mundial i resulta un dels mercats amb més moviment i intercanvi de mercaderies d’uns llocs a uns altres, en els quals els països mediterranis sempre estem en les primeres posicions per la nostra tradició vinícola.

Encara que França té vins fantàstics i són els responsables de popularitzar el xampany en les celebracions de tot el nostre país i part de l’estranger, també és un gran consumidor de vi espanyol i cada any augmenta la importació del vi espanyol, especialment en quantitats grans i sent protagonista de diferents acords comercials.

Cal recordar que el consum de vi està disminuint en tots dos països, a Espanya la caiguda s’atribueix a l’aplicació del carnet per punts i l’enduriment de les lleis de tràfic atès que el vi és un habitual de sopars o menjars; malgrat aquesta dada el seu preu s’encareix i el bon vi és cada vegada més valorat dins de la gastronomia pel que el mercat canvia de forma i està lluny de ser derrotat.

Intercanvis culturals i gastronòmics

Més enllà dels productes relacionats amb la gastronomia, l’entorn culinari uneix a tots dos països en un mercat molt més ampli en el qual caben les diferents fires i esdeveniments gastronòmics, les escoles d’alta cuina que exporten i intercanvien professionals del sector i tot el que envolta al mercat de l’alimentació.

Altres links d’interès

El sector del packaging a França

El mercat de les TIC a França

L’exportació de l’objecte promocional a França

El mercat francès de la jardineria

Oportunitats de negoci en el sector de la decoració d’interiors

L’exportació del sector decoració a França

Els productes ecològics a França

El mercat dels vins ecològics a França

Mèxic ens ofereix noves oportunitats de negoci