El mercat global del home deco està a l’alça i aquesta tendència va a continuar: En 2018, la xifra de negoci del sector “Mobiliari i Parament” ascendeix a 165.366 milions d’euros. Fins a 2022, s’espera que el volum de mercat aconsegueixi els 258.714 milions d’euros, la qual cosa suposa un creixement anual de l’11,8%. Xina és el principal generador d’ingressos (62.373 milions d’euros en 2018). Però, quins són els factors clau per a aquest canvi positiu? I quines tendències experimenta el sector?

 

Els motors de la industria

Són moltes les raons que expliquen les perspectives positives en aquest segment:

L’oferta immobiliària i el poder adquisitiu dels consumidors en augment. La taxa de desocupació del primer trimestre de 2018 és la més baixa registrada a la zona euro des de desembre de 2008. Mentre la gent tingui els diners, hi haurà consum.

– S’observa un ràpid creixement de les vendes entre la clientela millennial. Els majors millennials s’estan convertint en propietaris de cases, en lloc d’inquilins, ara com ara. Ells han experimentat l’explosió del servei de disseny d’interiors mentre creixien i per tant, són més propensos a contractar a dissenyadors d’interiors perquè els ajudin a moblar les seves cases. D’altra banda, els millennials més joves estan al principi de la seva carrera i comencen a tenir més ingressos disponibles. En general, els millennials prefereixen comprar online, aprecien l’autenticitat i la sostenibilitat i són compradors a la carta.

– El nombre de fonts d’informació i inspiració és major que mai. Programes de decoració per a la llar, revistes, xarxes socials… La gent els consumeix i s’anima a tornar a moblar o a decorar les seves cases.

 

 

Tendències

El creixement està arribant, però no necessàriament des dels canals de distribució tradicionals. També en el segment de Llar i Decoració, el comerç electrònic està prenent el relleu. La comoditat i la conveniència del preu són les raons principals perquè els clients afavoreixin la compra a través d’un clic del ratolí. Això significa que les empreses capdavanteres de la indústria segueixen invertint capital en logística i lliurament a domicili. Els consumidors que valoren el servei i l’experiència de veure i tocar el producte abans de comprar-ho segueixen existint, però prefereixen recórrer a detallistes que es diferenciïn i ofereixin valor afegit, com a personal ben informat, servei al client, etc.

A més, a mesura que els clients es tornen més i més conscients del medi ambient, els productes ecològics també es converteixen en un element clau en la decoració de la llar. Els materials naturals, reciclats i orgànics atreuen a aquest grup de clients i productes com les cortines tèrmiques o la fusta certificada FSC (el que significa evitar la desforestació) permeten una compra lliure de culpa.

La individualitat i la necessitat d’expressar el propi estil és una altra tendència visible. Als clients els agrada donar als seus mobles un toc individual i, per tant, les opcions per personalitzar els objectes són cada vegada més populars.

 

Principals fires del sector

 

El lloc per estar al dia i analitzar les últimes tendències de la indústria són les fires:

– MAISON&OBJET, París MOM (7-11 de setembre de 2018 i 18-21 de gener de 2019): Una gran plataforma B2B per informar-se sobre les últimes tendències i productes de decoració, solucions d’interiorisme i accessoris de decoració. Té lloc dues vegades a l’any a França.

– ARCHITECT @ WORK – LYON, Exposició d’Arquitectura i Interiorisme. ARCHITECT@WORK li dóna l’oportunitat d’entrar en contacte amb: arquitectes, arquitectes d’interiors, dissenyadors, oficines d’enginyeria, desenvolupadors de projectes, serveis tècnics.

– Light & Building, aparador de Premiere, lloc de trobada de la indústria i fòrum de negocis: Light+ Building és l’escenari de les últimes tendències d’il·luminació i una font d’inspiració per a la tecnologia de serveis de construcció. Del 8 al 13 de març de 2020, Frankfurt del Meno és el lloc on se celebren les estrenes i es marquen les tendències.

– Imm Cologne, The Imm Cologne és una fira internacional de mobiliari que se celebra cada any. Aquest mega esdeveniment es divideix en dos temes principals: a) LivingKitchen i b) LivingInteriors. Les exhibicions de LivingKitchentenen lloc cada any imparell, mentre que LivingInteriors té lloc cada any parell. D’aquesta manera, l’esdeveniment és capaç d’aprofitar les comunitats comercials tant de la cuina i altres segments d’interiors de la casa. LivingKitchense celebrarà del 14 al 20 de gener de 2019 en la Fira de Colònia.

Ambiente, Frankfurt, Alemanya (8-12 de febrer de 2019): Carnes de negocis i creativitat a Frankfurt, on es pot explorar la diversitat a les àrees de menjar, donar i viure.

 FamaArt, Bolonya, Itàlia (1-3 de març de 2019): Un esdeveniment que presenta productes com a fotografia, regals, accessoris de decoració per a la llar i més.

– Cafexpo, Yiwu, Xina (18-20 de setembre de 2018): El Xina Art and Frame Xou és el punt de trobada per als professionals de la indústria del marc i l’art.

 IMOB, Aquest esdeveniment internacional anual destaca els mobles moderns i avantguardistes, els mobles modulars, els mobles clàssics i neoclàssics, els grups de cadirat, els mobles d’oficina, els sets per a bebès, nens i adolescents, els mobles i accessoris varis. A principis d’aquest any, l’esdeveniment va tenir lloc en la Expo CNR a Istanbul, Turquia, del 22 al 27 de gener de 2019.

Creativa Zaragoza, Espanya (4-6 de maig de 2018): Aquesta fira és accessible al públic i també té lloc a Madrid, Barcelona, Màlaga, València, Dortmund (Alemanya) i Metz (França).

– Intergift, Madrid, Espanya (12-16 de setembre de 2018): A diferència del seu nom, Intergifttambé se centra en decoració i mobiliari, tèxtils, articles per a la llar, artesanies, articles de viatge i una gamma d’idees creatives per a regals informals i de fantasia, així com objectes útils.

– Salon de la Photo, París, França (8-12 de novembre de 2018): Ja sigui que vostè estigui interessat a prendre fotos, imprimir o retocar digitalment – vostè està en l’adreça correcta.

– Créations Savoir-Faire, París, França (28 de novembre – 2 de desembre de 2018): Una exposició especialitzada en artesania i bricolatge.

 EspritMeuble, París, França (1-4 de desembre de 2018): Mobles, sofàs, salons, llits i decoracions són els protagonistes d’aquesta fira.

– Bisou Salon Professionnel du Cadeau, Niça, França (12-14 de gener de 2019): A més de regals, souvenirs i decoració, també es poden trobar regals gourmet, joies personalitzades i molt més.

 

 

Altres links d’interès

L’exportació del sector decoració a França

Els productes ecològics a França

El mercat dels vins ecològics a França

Mèxic ens ofereix noves oportunitats de negoci