Barcelona Export ha recolzat recentment a l’empresa Tèxtil Campasol, fabricant de tovalloles esportives personalitzades, en la seva estratègia d’internacionalització. Aquest suport internacional ha reforçat el nostre coneixement del mercat de l’objecte promocional a França. Llegeixi detingudament aquest article per conèixer les tendències d’aquest mercat, si té intenció de realitzar l’exportació objectes promocionals a França.

El mercat objecto comunicació a França

En primer lloc, cal destacar que és un mercat important: les empreses anunciants inverteixen 1.323 milions d’euros en aquest segment cada any. Hi ha prop de 2.000 distribuïdors especialitzats en el camp, comptant amb tots els objectes combinats.

Per què comunicar a través de l’objecte promocional?

Trobem que els clients, i en particular els clients francesos, són particularment receptius a la comunicació a través de l’objecte. Pel 42% d’ells, això millora la imatge de marca i de l’empresa.

No obstant això, l’objecte de comunicació ha de ser de bona qualitat. En efecte, si l’objecte no és qualitatiu, el 65% dels usuaris no desitgen comprar la marca del distribuïdor. Per això és important centrar-se en la qualitat. Tèxtil Campasol ha entès bé aquest fet diferenciador i tota la producció la realitza a Europa, fugint de la producció massiva que arriba d’Àsia.

Quins són els objectes de comunicació més sol·licitats?

A França, són moltes les empreses de comunicació que ofereixen objectes i productes personalitzats molt variats: bosses, teixits, ulleres i tasses, però també calendaris personalitzats, bolígrafs i blocs de notes.

De fet, els articles de papereria són els més sol·licitats (60%), seguits per les samarretes i pols (30%). Els altres objectes tèxtils representen només el 10% del mercat, però tenen l’avantatge que es conserven durant més temps. Per contra, els articles de papereria només es conserven durant uns 6 mesos.

Quins són els criteris de selecció?

Perquè un objecte de comunicació sigui eficaç, els francesos consideren que ha de ser útil (86%), però també original i estètic. També ha de ser divertit pel 36% d’ells. Les tovalloles esportives de Tèxtil Campasol s’adapten perfectament als criteris per als usuaris del mercat de la pràctica de l’esport.

A més, al 80% dels usuaris els agradaria rebre més objectes de comunicació: es tracta d’un mercat en ràpid creixement. Això realment permet als usuaris recordar la marca. El 99% d’ells guarden els articles publicitaris per a si mateixos o per a algú proper a ells.

Quan s’utilitzen aquests objectes?

Els articles publicitaris no es reserven per a les celebracions de finalització d’any. Els esdeveniments, especialment les competicions esportives, són especialment propicis per a la distribució de productes personalitzats. També es poden trobar en fires i exposicions.
També són molt benvolguts per les empreses que utilitzen la comunicació per objecte internament i cap als seus clients per promocionar els seus serveis i motivar als seus empleats.

Així, la nostra experiència durant el procés d’exportació de les tovalloles personalitzades de Tèxtil Campasol ha estat rica en coneixement. El mercat de la comunicació per l’objecte promocional a França és sòlid i molt competitiu. Està oferint objectes diferenciadors i de qualitat, com a tovalloles esportives personalizables, per les quals aconseguim atreure als clients i construir una imatge duradora i sòlida als seus ulls.

 

Altres links d’interès

El sector del packaging a França

El mercat de les TIC a França

El mercat francès de la jardineria

Oportunitats de negoci en el sector de la decoració d’interiors

L’exportació del sector decoració a França

Els productes ecològics a França

El mercat dels vins ecològics a França

Mèxic ens ofereix noves oportunitats de negoci