Com cada any, ha tingut lloc a Montpellier la fira de vins de la Mediterrània, Vinisud. Els dies 18, 19 i 20 de febrer de 2018 els productors de vins mediterranis han donat la benvinguda als compradors més rellevants dels 5 continents, en una exhibició que es considera una de les TOP 5 del grans certàmens internacionals dels vins.

 

Algunes xifres sobre Vinisud

Aquesta edició 2018, la darrera que tindrà lloc a la ciutat de Montpellier, va reunir 1.500 expositors de diversos països de la Mediterrània (França, Espanya, Itàlia, Turquia, Portugal, Grècia, Tunísia, Marroc, Algèria, Grècia, Israel, Líban, Xipre, Malta, Turquia, Croàcia, Bòsnia-Hercegovina, Sèrbia, Bulgària, Eslovènia, Macedònia… etc) per tal de donar a degustar al món unes 26.000 referències de vins tranquils, vins petillants, vins perlats, vins escumosos, caves i xampanys.  La propera edició de la fira Vinisud, al 2019, tindrà lloc a París.

 

 Tendències VInisud 2018

 

La tendència mundials dels vins

La tendència general de la fira ha estat la de les tècniques responsables i durables. I és per aquest motiu que la presència de vins biològics és cada vegada més forta. I la de certs processos vinificadors amb absència de ingredients químics. Així doncs han estat molt els compradors que buscaven vins sense sucres afegits, sense alcohol afegit, amb poca o gens de barrica, amb poc batonnage per tal de no cansar els vins, equilibrats, frescos i lleugers. La mostra de rosats de la zona de Provença va ser molt àmplia així com la del Prosecco italià, competència directa del nostre cava, i que darrerament ha incrementat molt la seva venda. I hem pogut contrastar la bona salut i reputació dels vins espanyols i específicament els catalans, molt sovint més valorats per ser més lleugers i fàcils de veure, en nous mercats amb poca tradició de vi.

 

La presència de Barcelona Export

Vam assistir a la fira de Vinisud de la mà del nostre client Bouquet d’Alella, un productor DO Alella, de vins bio certificats, que amb 14 hectàrees de vinyes conreades que compte amb vins d’altíssima qualitat, molt en la línia de les noves tendències mundials: vins de baixa graduació, equilibrats, frescos, lleugers, sense additius, amb molt poca barrica.

Barcelona Export s’ha encarregat de la contractació de l’espai, la decoració de l’estand, l’agenda de contactes per aconseguir reunions pactades amb compradors de diversos països tals com: Finlància, Noruega, Suècia, França, Polònia, USA, UK i Costa Rica.

 

Vam acompanyar el nostre client durant tots els dies de fira per tal de poder recolzar-lo a nivell de negociacions i traduccions. I per acabar el nostre servei, vam gestionar l’enviament dels e-mails d’agraïment post-fira i del seguiment pertinent de cadascun dels contactes generats per l’esdeveniment.

Li desitgem a Bouquet d’Alella molt d’èxit en els mercats internacionals, convençuts però, que li arribarà ben aviat.

 

 

           Vinisud meeting            Bouquet dalella Pau