Alemanya és un dels països fundadors de la Unió Europea, una de les primeres potencies industrialitzades del món i ofereix a les nostres empreses un mercat de 82 milions de potencials clients.  I és per això que hem decidit organitzar una Trobada d’Agents comercials a Alemanya, de la mà del Clúster del Metall, Centre Metal·lúrgic.

 

JORNADA TROBADA AGENTS COMERCIALS A ALEMANYA

 

La sessió informativa del dia 25 de gener de 2018

El passat dia 25 de gener de 2018 va tenir lloc la presentació d’aquest programa sota forma de sessió informativa sobre el país, el mercat i les seves oportunitats comercials per a les nostres empreses. La reunió va ser convocada pel Centre Metal·lúrgic, es va dur a terme a l’edifici de la CECOT a Terrassa, i va reunir un grup de 25 PIMES interessades en comercialitzar els seus productes o serveis en el mercat teutó.

 

Quin tipus d’empreses hi participen?

El grup va ser molt variat i va reunir empreses de diversos sectors i activitats com són:

– Enginyeria industrial
– Accessoris de cuina i bany
– Maquinària d’acondicionament i packaging
– Material elèctric
– Equipament mèdic i veterinari
– Protecció solar
– Subcontractació industrial

 

En què consisteix exactament el nostre programa de cerca d’agents comercials a Alemanya?

En primer lloc, cadascuna de les empreses participants es reuneix amb el consultor per tal de definir el perfil d’agents comercials que més li escau. Fixe les línies generals de treball per tal que el consultor sigui més eficient en el procés.

A continuació, el consultor redacta cadascuna de les breus presentacions d’empresa que li serviran per a donar difusió i presentar les carteres als diferents agents comercials seleccionats. Paral·lelament es cercaran, seleccionaran i filtraran els diferents agents comercials que interessin per a cada empresa.

Es presentaran els candidats finals a les empreses, mitjançant les fitxes de cadascun d’ells contenint totes les informacions relatives al seu potencial, per tal que les empreses participants les puguin validar.

 

I finalment, amb els candidats finals validats es fixaran les entrevistes que tindran lloc en el decurs d’un sol dia en una ciutat alemanya.

 

La logística de la Trobada d’agents comercials a Alemanya

Es fixarà un dia de finals de maig de 2018 com a dia per a dur a terme la Trobada d’Agents comercials a Alemanya. Les empreses viatjaran la nit d’abans a Stuttgart, ciutat on tindrà lloc les reunions amb els agents comercials. Barcelona Export s’encarregarà de les reserves d’hotel i de la sala de reunions.

Durant el dia de les reunions, cada assistent disposarà d’una taula dins la sala de reunions habilitada per a tal fi, i l’agenda d’entrevistes que li han estat acordades. En el decurs del dia, anirà rebent en la seva taula els agents comercials interessats en la seva cartera.  Barcelona Export acompanyarà les empreses amb varis consultors per a donar suport amb les traduccions i negociacions.

Una vegada finalitzada la jornada, el mateix dia, tornarem a Barcelona i serà ca empresa la que s’encarregarà d’acabar de negociar els seus respectius contractes.

 

Com a suport a aquest programa, Barcelona Export també proposa el seu servei de traducció de textos (web, catàleg, fitxes tècniques…) i el de negociació dels contractes internacionals amb els agents comercials alemanys.

 

Si vols saber-ne més d’aquest servei pots consultar Agents Comercials Multicartera

 

Altres enllaços d’interès:

Trobades B2B entre empreses i agents comercials multicartera

La trobada a Paris entre empreses espanyoles i agents francesos toca a la fi