Europa és el vell continent i en moltes ocasions aquesta visió pot fer que es pensi que no es tracta d’un mercat dinàmic en el qual invertir, preferint altres economies emergents com les dels països asiàtics, africans o llatinoamericans. Però la veritat és que comptem amb 10 països a Europa on exportar molts dels nostres productes perquè gaudeixen d’un gran dinamisme econòmic i comercial.


L’economia d’Europa, malgrat la crisi, continua sent un dels principals pols del món i és que el continent situat entre els Urals i l’Atlàntic pot mesurar-se en termes econòmics amb els Estats Units de tu a tu. No obstant això, no tots els països europeus tenen la mateixa importància econòmica ni totes les seves economies són igual d’atractives a l’exportació. Per això portem aquí el rànquing dels 10 països a Europa on exportar al 2019:


Els 10 primers països d’Europa per a exportar

1.Suïssa: Suïssa no sol ser un dels primers països a Europa on exportar, però la veritat és que és una de les més dinàmiques i amb una major capacitat de pagament de tota la zona europea. A més, malgrat no pertànyer a la UE, sí que pertany a l’EFTA pel que les barreres comercials són les mínimes possibles.

2. Alemanya: Sens dubte el primer o un dels primers països a Europa on exportar; el gegant europeu i motor de la UE és i continua sent una de les principals opcions a considerar a l’hora d’efectuar inversions i de realitzar exportacions. Els productes espanyols, ja siguin agroalimentaris o industrials gaudeixen de molt bona acceptació.

3. Finlàndia: Aquesta economia europea, tradicionalment lligada a l’espai econòmic de l’URSS és un dels millors països on exportar productes ja que la indústria no està prou diversificada, sent la seva capacitat de pagament alta.

4. Regne Unit: Malgrat la recent aprovació del Brexit, tot sembla indicar que el Regne Unit continuarà sent part d’Europa a l’hora de parlar de comerç. En tot cas, és un panorama que variarà substancialment en els pròxims mesos i que pot presentar bones oportunitats per a exportar.

5. Noruega: Com Suïssa, no està a la UE però sí en l’EFTA. És una altra de les millors opcions per a exportar i una bona economia de la UE.

6. Bèlgica: Encara que Bèlgica té uns impostos relativament alts al treball, les mercaderies i les empreses no troben aquestes traves, per la qual cosa l’estat seu de la UE és una bona alternativa a l’hora d’exportar.

7. Luxemburg: Encara que es tracta d’un mercat petit, Luxemburg és una de les economies més importants de la UE i una opció a tenir en compte de cara les exportacions.

8. Dinamarca: L’economia danesa és una de les economies més florents de l’espai bàltic i una bona opció de cara a invertir i a exportar pel seu fort dinamisme.

9. Països Baixos: Una economia molt similar a la belga amb un mercat bastant unificat i compacte; es tracta d’un país molt centrat en el sector serveis en el qual és perfectament possible competir tant en aquest com en altres sectors.

10. Suècia: Una de les economies europees més poderoses i desenvolupades del món és la sueca, que és una excel·lent destinació per a les exportacions per l’alt poder adquisitiu dels seus ciutadans i ciutadanes.


Altres links d’interès:

Les tendències mundials del vi i les seves fires

Com afectarà el Brexit a Espanya?

El mercat gastronòmic a França

10 raons per formar-te en l’exportació

El mercat de les TIC a França