Des de fa més de 10 mesos Barcelona Export gestiona la prospecció comercial d’un grup exportador de subcontractació industrial.

Aquest grup està format per 3 empreses: una empresa d’estampació en calent de peces de llautó, una empresa de racorderia de peça a mesura i estàndard i d’una tercera empresa de planxisteria inox i tall làser.

 

– El seu mercat objectiu

Es va fixar com a pla de negoci l’obertura del mercat francès.

 

– Canal de distribució

Es va pactar la cerca de clients finals en els tres casos així com certes diferències en funció de cadascuna de les empreses participants. A data d’avui ja hem organitzat diverses agendes comercials a França per visitar tant agents comercials com a distribuïdors d’alguns dels productes. També ens hem reunit amb alguns dels agents comercials per facilitar les negociacions entre l’empresa i l’agent.

 

– Resultats de la prospecció

Dues de les empreses ja compten amb comandes en ferm i nous clients i la tercera es troba en fase de selecció dels diferents agents presentats.
Totes elles compten amb diversos perfils d’agents comercials multicartera interessats per la representació dels seus productes.

 

– Costos del grup exportador

Aquest grup exportador es va formar gràcies a les últimes subvencions 2015 d’Acció per recolzar els grups exportadors. La subvenció assumia el 40% del cost del consultor. Aquestes tres empreses han pogut obrir o consolidar la seva presència al mercat francès reduint al màxim els costos de prospecció i reforçant la seva oferta conjunta.